Babymassage

Over Babymassage

Goed voor je baby en heerlijk om te geven! Massage zorgt voor ontspanning. En als je baby ontspannen is, ben of wordt je dat als ouder vanzelf ook!

 

De belangstelling voor babymassage is de laatste jaren toegenomen. Het is echter al zo oud als de mensheid zelf om onze handen te gebruiken om te genezen en te kalmeren. In veel culturen is het dan ook vanzelfsprekend om baby’s te masseren. Door je baby aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan en eigenwaarde.

 

De tastzin van je baby ligt in zijn huid, dit is het grootste en meest gevoelige orgaan. Het is in staat om een enorme hoeveelheid signalen op te vangen en te verwerken. Lichamelijk contact heeft een positieve invloed op de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt; je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Door het masseren maak je op een liefdevolle manier contact met je baby, leer je hem of haar nóg beter kennen en versterk je jullie band samen.

Zo groeit je baby op in een omgeving van vertrouwen en genegenheid. Hierdoor geef je hem de gelegenheid om vol zelfvertrouwen op te groeien.

En verder is het vooral ontzettend leuk om dit samen met je baby te doen! 

Cursus

Babyzorg op Maat biedt de cursus alleen individueel aan. Dus privé-les bij jou thuis. Op deze manier kunnen jij en je baby je volledig concentreren op jullie moment en contact samen, en de massage ten volle ervaren.

Data en tijden gaan in overleg.

De gehele cursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur per les, waarbij in de eerste les de achtergrond van de massage centraal staat en je geïntroduceerd wordt in de babymassagetechnieken. De vervolglessen worden dan optimaal benut om de technieken van het masseren ook echt eigen te maken. De lessen duren bewust niet langer dan 1 uur, zodat goed aangesloten wordt  op het natuurlijk slaap-en- waakritme van je baby.

Uiteraard kan je ook kiezen voor een introductieles, om te kijken of dit wat voor jullie is.

Tel: 06 111 823 12

  • Facebook Clean Grey